人人兎猫猫犬犬の家族日記


by usanekoinu

プロフィールを見る

ブログ

カテゴリ

全体
usagi
neko
inu
crafts
sis
mum
food
clothes
others
multiple
eating out
travel
camp
未分類

オサレなフレンチ

I have known the kimono friend whom I met
落雁教室で知り合った着物の友人と

at rakugan lecture for 3 years. Time flies by quickly!
今年で3年目のお付き合いとなります。早い~!

The other friend has gone to Hokkaido with her husband.
一人は旦那様の転勤で北海道へ。

So,,,only two of us left for New-Year lunch.
新年会は二人となりました。


b0279527_22590737.jpg
This restaurant has been attructing my attention.
以前から道で気になり続けていたレストラン。

There is a cake shop owned by the same owner near here.
すぐ近くに同経営のケーキ屋さんもあります。

The first thing we had in the elegant interior was that
上品な店内で始めに出てきたのが、、、
b0279527_22590773.jpg
what? A sweet? To begin lunch course?
え~っと、、、お菓子?(・・)

Actually, this is an hors-d'œuvre of lever paste
いやいや、これはレバーペーストをボールにして

with salty whipped cream on top.
塩味のクリームで飾ったものなんですよ。

I've never seen such thing.
ヴィジュアルとのギャップでとっても斬新。

The inside is
中身はなんと
b0279527_23181354.jpg
truffle-flavoured custard.
刻んだトリュフが塩味のカスタードに入っている。

Never had non-sweet custard.
甘くないカスタード、、、初体験です。

Oyster potage or lobster potage.
スープはオマールエビのポタージュか牡蠣のポタージュ。
b0279527_22590706.jpg
Both tasted sooooooo well.
いずれ劣らぬ素材のいい香りです。

Even foir gras is served!
フォワグラだって出ちゃいます。
b0279527_22590751.jpg
Underneath is potato garret.
下に敷いてあるのはジャガイモのガレット。
At the top is apple conport.
上に乗るはリンゴのコンポート。


b0279527_22590730.jpg
The mail is pork soute with porcino souce.
メインはポークソテーでポルチーニソース。

This pork is slow cooked in low heat.
でもこのブタちゃん、低温で長い間かけて火を通したのだそう。

It was tender.
すごく柔らかかったです。


And,,,
そして、、、

This is a kind of what I really wanted. The dessert.
ある種これが目的でもあるデザート。

b0279527_22590724.jpg
Apple tart and sake jelly
リンゴのタタン+日本酒のジュレ

and sake ice cream with caramel souce.
+日本酒のアイスクリーム+キャラメルソース。

or
若しくは、、、
b0279527_22590707.jpg
King cake with almond vanilla ice cream,
ガレット デ ロワとアーモンド風味のバニラアイス。




b0279527_23272117.jpg
Chestnut and sake jello.
栗の絞りと酒粕ゼリー。

Espresso.
エスプレッソです。


TOday's kimono has
今日のお出かけ着は

b0279527_22590711.jpg


a camellia flower that can be worn in spring.
初春に着られる椿。

b0279527_23343633.jpg

I've had it since I was 20.
20歳から持っている帯でした^^

We fully enjoyed the food.
美味しくいただいて、お腹もいっぱい。

When our friend in Hokkaido comes back
北海道の友人が帰ったら、また3人で

we shall visit here again!
来ようと話しながら帰宅しました。

Thank you for a great lunch!
ランチ、ご馳走様でした💛


[PR]
by usanekoinu | 2015-02-02 01:13 | eating out | Comments(2)
Commented by Sippo5655 at 2015-02-03 21:55
・・・どう見ても、スイーツなのに
これは驚きですね!

料理って、本当に五感で楽しむものなんだなあって、

それにしても、

こんな高級料理、私だったら胃がびっくりしてしまいそうです^^;

お着物でお食事というのも、未経験です><

20歳から大切にしている帯・・・

素敵ですぅ(^-^*)

こういうお食事 憧れちゃうなあ、、
Commented by usanekoinu at 2015-02-07 14:16
Sippoさん
そうでしょう?ケーキの形でレバーペーストですからね、
可愛らしくて美味しいです。
内装は上品で、お料理も美味しくて、
でもランチとしては納得のお値段です。
着物の仲間とまた訪問しようと思っています^^
名前
URL
画像認証
削除用パスワード